Door jouw LinkedIn profiel optimaal in te richten, kun je nog meer profiteren van het grote bereik van dit professionele netwerk. LinkedIn heeft vele verschillende opties, maar veel mensen gebruiken deze opties helemaal niet. Met onderstaande LinkedIn profiel tips kun je jouw profiel nog beter inrichten, door gebruik te maken van diverse handige LinkedIn opties. Toch je LinkedIn helemaal verwijderen? Volg dan deze stappen.
Tip 1: kies een representatieve foto

LinkedIn profielen zonder foto worden toch minder goed bekeken dan profielen met foto. Wel is het belangrijk dat je een professionele en representatieve foto op LinkedIn zet. Heb je geen professionele en representatieve foto? Dan kun je een nieuwe foto laten maken door een professionele fotograaf. Dit hoeft helemaal niet prijzig te zijn, maar het kan je wel veel nieuwe LinkedIn connecties opleveren.

Tip 2: maak je profiel identificeerbaar

Veel mensen hebben hun LinkedIn profiel op ‘anoniem’ staan. Dit doen ze niet voor niets, maar simpelweg omdat ze met een anoniem profiel lekker de profielen van anderen kunnen bekijken. Dit klinkt aantrekkelijk, maar het is beter om jouw profiel identificeerbaar te maken. Bekijk je het profiel van een ander uit professionele interesse, dan kan dit een reden zijn voor de ander om jou toe te voegen als connectie. Zo ontstaat er mogelijk een interessant contact. Heb je een anoniem profiel, dan is dit niet mogelijk.

Tip 3: deel je profiel logisch in
De laatste tip van de LinkedIn profiel tips op deze pagina, heeft te maken met de indeling van jouw profiel. Je kunt diverse paragrafen aan jouw LinkedIn profiel toevoegen. Deze paragrafen kun je ook sorteren, bijvoorbeeld door de belangrijkste paragraaf bovenaan te zetten. Wij raden je zeker aan dit te doen, want op deze manier deel je jouw profiel logisch in. Een profiel met een logische indeling is veel gemakkelijker door te nemen dan een onlogisch profiel. Bovendien ziet een profiel met goede indeling er netter en representatiever uit.

Linkedin profiel Tip 4: Vraag om Aanbevelingen

Wees niet bang om te vragen om aanbevelingen bij collega’s en klanten. Aanbevelingen zijn een sterk mechanisme binnen LinkedIn. Mensen vinden het belangrijk om te weten wat andere mensen van jou vinden. Vraag dus om uitgebreide aanbevelingen waar ook de context duidelijk in wordt.