Heb je iemand toegevoegd of geaccepteerd op LinkedIn, maar wil je deze connectie liever verwijderen? Dan is dit zeker mogelijk. Je kunt een linkedin connectie verwijderen op twee verschillende manieren. Beide manieren worden in onderstaande alinea’s beschreven.

LinkedIn connectie verwijderen op de pagina van de connectie

Ten eerste kun je een LinkedIn connectie verwijderen door naar de pagina van de betreffende connectie te gaan. Heb je de pagina van jouw connectie geopend, dan houd je de cursor boven de pijl-omlaag bovenin het profiel. Nu kun je de optie ‘Connectie verwijderen’ selecteren. Let op: bevestig jouw keuze om je connectie te verwijderen door op ‘Verwijderen’ te klikken. Pas als je dit hebt gedaan, is de connectie inderdaad uit jouw lijst verwijderd.Als je een connectie hebt verwijderd, kun je dit niet terugdraaien. Denk daarom goed na voor je een LinkedIn connectie verwijdert. Twijfel je over LinkedIn connectie verwijderen, dan kun je dit beter niet doen.

LinkedIn connectie verwijderen op de pagina ‘Connecties’

Als je het profiel van een connectie bekijkt, krijgt deze persoon hier een melding van. Wil je niet dat jouw connectie weet dat je zijn of haar pagina hebt gekeken, om hem of haar vervolgens als LinkedIn connectie te verwijderen? Dan verwijder je jouw connectie op de pagina ‘Connecties’.

Dit doe je als volgt. Je houdt de cursor bovenaan de homepage van LinkedIn, net boven ‘Mijn netwerk’. Nu wordt er een menu geopend. Je klikt op ‘Connecties’. Om je contacten op LinkedIn te bekijken, open je jouw contactenlijst. Klik op ‘Filteren’ en selecteer de optie ‘Alleen connecties’. Nu krijg je al je connecties op LinkedIn te zien. Zoek vervolgens de connectie die je wil verwijderen en klik op ‘Verwijderen’. Deze optie krijg je te zien als je de cursor boven de connectie houdt. Om jouw actie te bevestigen, klik je nogmaals op ‘Verwijderen’. Nu wordt de betreffende connectie uit je contactenlijst op LinkedIn gehaald.

Check ook de tips voor je Linkedin Profiel.

Sluit Menu