Heb je twee LinkedIn accounts? Dan kun je deze accounts met elkaar samenvoegen. Voeg je twee accounts samen, dan worden de connecties en e-mailadressen van het account dat je sluit overgeheveld naar het andere account. Profiel content, bewerkingen, onderschrijvingen, aanbevelingen en opgeslagen artikelen worden niet samengevoegd. Wil jij twee losse accounts samenvoegen? Dan vertellen wij je graag hoe je dit doet. Check ook de tips voor een goed LinkedIn profiel.

LinkedIn accounts samenvoegen: het stappenplan

Om twee losse LinkedIn accounts samen te voegen, volg je de volgende stappen.
  • Stap 1: ga naar het account dat je wil houden. Klik hier op het pictogram ‘ik’. Dit pictogram vind je bovenaan jouw LinkedIn homepage.
  • Stap 2: klik op ‘Instellingen en privacy’ en klik onder het gedeelte ‘Abonnementen’ van het tabblad ‘Account’ op ‘Accounts samenvoegen’.
  • Stap 3: vul het e-mailadres in van het account dat je met jouw account wil samenvoegen. Let op: dit account wordt door het samenvoegen verwijderd.
  • Stap 4: klik op ‘Verzenden’. Bevestig dat je het juiste LinkedIn account sluit en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.
  • Stap 5: vul het wachtwoord van jouw LinkedIn account in. Let op: dit is het wachtwoord van het account dat je wil behouden na LinkedIn accounts samenvoegen. Klik op ‘Verzenden’ en jouw andere account wordt verwijderd. Het samenvoegen is gelukt.LinkedIn accounts samenvoegen is niet altijd mogelijk

Het is niet altijd mogelijk LinkedIn accounts samen te voegen. Ten eerste is dit niet mogelijk bij een account met geen connecties. Dit is logisch, want bij LinkedIn accounts samenvoegen worden jouw connecties naar één account overgeheveld. Heb je geen connecties, dan valt er simpelweg niets samen te voegen. In dit geval is accounts samenvoegen dan ook niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om accounts samen te voegen als één account meer dan 30.000 connecties heeft. In dit geval kun je een LinkedIn account wel verwijderen, maar is LinkedIn accounts samenvoegen helaas niet mogelijk.