Het verwijderen van een bedrijfspagina op LinkedIn is niet eenvoudig. Sterker nog, vaak is het niet eens mogelijk een bedrijfspagina op LinkedIn te verwijderen. Alleen als er minder dan tien medewerkers aan de pagina gekoppeld zijn, is het mogelijk de pagina te verwijderen. Zijn er meer dan tien medewerkers aan de pagina gekoppeld, dan is bedrijfspagina LinkedIn verwijderen niet mogelijk.Wanneer bedrijfspagina LinkedIn verwijderen?

De meeste ondernemers die hun bedrijf opheffen, willen hun bedrijfspagina LinkedIn verwijderen. Echter, vaak is dit niet eens nodig. Als jouw bedrijf niet meer actief is, kun je de bedrijfspagina gewoon laten staan. Op deze manier blijft de koppeling tussen jouw persoonlijke profiel en de bedrijfspagina namelijk mogelijk. Wil je de bedrijfspagina toch verwijderen, dan kan dit alleen als er niet meer dan tien medewerkers aan de pagina gekoppeld zijn.

Tip: is jouw bedrijf niet meer actief? Dan kun je de bedrijfspagina LinkedIn verwijderen, maar je kunt ook de gegevens op de pagina veranderen. Door aan te geven dat het bedrijf niet meer actief is, ontstaat hier geen verwarring over. Wel kun je in dit geval gewoon de koppeling met het bedrijf op je profiel laten staan.

Wie kan de Linkedin bedrijfspagina verwijderen?

Een bedrijfspagina op LinkedIn kan alleen verwijderd worden door de aangewezen beheerders van de pagina. Ben jij niet de beheerder van een bedrijfspagina? Dan is het niet mogelijk de pagina te verwijderen. Ben je wel de beheerder, maar zijn er meer dan tien medewerkers aan de pagina gekoppeld? Dan is bedrijfspagina LinkedIn verwijderen ook niet mogelijk.Verwijderen doe je door naar de pagina te gaan en bij ‘Admin’ op ‘Deactiveren van pagina’ te klikken. Linkedin zal dan vragen of je zeker bent van de deactivatie. Klik dan op ‘Deactiveren’ en de pagina zal gedeactiveerd worden.

Bedrijfspagina laten verwijderen door LinkedIn support

Je kunt er ook voor kiezen jouw bedrijfspagina te laten verwijderen door LinkedIn support, ook wel het klantenondersteuningsteam van LinkedIn genoemd. Je benadert LinkedIn, je geeft aan welke pagina er verwijderd moet worden en LinkedIn zorgt ervoor dat jouw pagina verwijderd wordt. Ook dit is alleen mogelijk als er minder dan tien profielen aan de pagina gekoppeld zijn en jij de beheerder van de bedrijfspagina bent. Het is dus sneller om dit zelf te doen.